Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

27 de maig de 2023. Caldes de Malavella. Girona

27 de maig de 2023. Caldes de Malavella. Girona

Enguany, les Germanes de la Zona C, hem celebrat la festa de Santa Joaquima a Caldes de Malavella, un dissabte assolellat, que feia desitjable la trobada en aquesta casa infermeria, amb uns jardins preciosos i amb la cordial acollida de la comunitat. Amb la benvinguda de la provincial, Gna. M. Dolors Sitjes: […] a totes, de moltes maneres se’ns ha revelat el pensament i el cor de Joaquima i la nostra passió i amor per a ella és gran, immens. Anem a contemplar i a gaudir per unes hores d’allò que ella va ser i va fer.

La Gna. Pilar Casanova com delegada i, en representació de la comissió que ha organitzat aquesta jornada, ens explica com es desenvoluparà.

El clima d’alegria compartida està assegurat. Les xocolateres ens brinden un esmorzar exquisit. Mentre, els capgrossos reparteixen somriures i quelcom semblant a unes fitxes, divertides i en colors, per passar a les paradetes distribuïdes pels jardins: Frases de Joaquima, Documents capitulars, Fundacions, i en petits grups donar les respostes a qüestions suggerides. Ha estat un temps enriquidor, rememorant i, tal vegada, descobrint.

Ens hem traslladast a la Parròquia, ben propera, per a la celebració de l’Eucaristia. L’ha presidit el Dr. Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, concelebrant amb el rector Mn. Antoni Coll.

A l’homilia el Dr. Torra, molt addicte a les Vedrunes, ha posat en valor la figura de Joaquima, habitada per l’Esperit Sant, i amb el do del seu carisma, la seva obra conntinua a través de nosaltres. Un repte que ens mou a ésser fidels al carisma i a deixar-nos conduir per l’Esperit de Déu, en el nostre ser i fer en el món d’avui.

El dinar, sense presses, ha estat ben servir i ben assaborit. A les quatre, la coral Mestre Sirés, ens ha ofert un concert de música popular catala, incloses una gallega i una bilbaína. La Gna. M. Dolors Bosch, delegada, ha tancat l’acte amb paraules d’agraïment pel preciós concert que explicita un valuós treball en equip: Assajos, aportació personal, escolta mútua, atenció al director. És un testimoni per a tots nosaltres, un estil d’anar per la vida, que ens apropa al mestratge espiritual de Joaquima.

La Gna. Dolor Bosch, finalment, en nom de les 29 comunitats de la Zona i els laics Vedruna ha donat les GRÀCIES: per l’acollida sempre oberta d’aquesta casa, per la vostra creativitat en els continguts i les maneres amb que ens heu fet gaudir, per la vostra generositat a vessar.

I un entranyable detall final, sortit de les mans de les Germanes de la infermeria, per a cada una.

De retorn, el paisatge i el record del que hem viscut s’entrellaçen amistosament.

 

Teresa Llach, ccv

Fecha

junio 10, 2023

Categoría

Local