Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Trobada sobre educació

Trobada sobre educació

(Versión en castellano)

Aquesta reunió va ser convocada per germanes que pertanyen a la Fundació Vedruna Catalunya Educació amb la finalitat de donar a conèixer la seva evolució a les comunitats de la Zona C que poguessin assistir a aquest acte a la Casa Mare, el dijous 6 d’octubre  a la tarda. No oblidem, encara que la majoria no estan en actiu, que l’educació és pròpia del carisma Vedruna i sempre ens interessa.

La visualització del power resultà clara i atraient, amb els comentaris relatius a les diapositives que va fer, majorment, la gna. Montserrat Espinalt, presidenta del Patronat.

1- Fem Memòria

Es recorda l’inici de la Fundació el 2016, les successives incorporacions d’escoles de Tarragona, Barcelona i Girona.

2- Mirem l’Avui

Avui la Fundació engloba amb titularitat pròpia 35 escoles més 2 que en la pràctica hi són ben assumides.

Es mostra el Patronat amb els seus membres, i els Equips La gran majoria són seglars, que porten en el cor i la feina l’empremta Vedruna.

Al curs 2022-2023 en total hi ha 1.501 docents i 315 no docents. Els destinataris són 20.062 alumnes.

L’objectiu d’aquest curs escolar és: Educar la mirada amb el cor, per trobar-hi el sentit per reconèixer els altres, de manera renovada fraterna i humana. Mirada oberta al món sencer per posar-se al servei de la societat per a la construcció d’un món millor.

Es posa l’accent en: Quin és el propòsit i sentit de l’escola Vedruna avui?

 3- Pensant el Futur

El futur ens impulsa  a fer experiència de la identitat Vedruna, sentir-nos escola cristiana en el context del Pacte Educatiu Global.

I amb l’extra de preparar la celebració dels dos cents anys Vedruna 1826-2026. Hem avançat la celebració amb una primícia: la presentació del llibre sobre Joaquima de Vedruna: Viure anys i durar segles, a càrrec de la gna. Mabel Burgell que, juntament amb en Ramon Rial, director de Vedruna Escorial Vic, han fet possible l’edició d’un magnífic exemplar visualment excel·lent i fora del corrent, amb un ric contingut: Joaquima, (esbós biogràfic) i el seu context. Serà una eina ben bonica en mans d’educadors, com obsequi als alumnes a l’acabar l’escolaritat i als pares de família.

Les dues hores, intenses, han passat volant. Ens sentim agraïdes, animades, pel què hem vist i escoltat, i perquè la dimensió educativa segueix viva, recreant-se dia a dia segons la realitat actual.

La veu de Joaquima és un revulsiu: Quan poseu en marxa una obra, que el nostre fi no sigui més que un, donar glòria a Déu i el bé del proïsme. El Senyor ho cuida i tot ix a llum. Ep84.

Teresa Llach ccv

Fecha

septiembre 11, 2022

Categoría

Proyecto Escuelas Vedruna