Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

«Gràcies per donar-me força en la dura lluita contra la malaltia»

«Gràcies per donar-me força en la dura lluita contra la malaltia»

Carta d’agraïment d’un pacient de Covid de l’Hospital de Granollers a la germana Vedruna que l’ha acompanyat durant l’ingrés i ha mantingut informada a la seva família.

 

«Dono gràcies a Déu i estic molt content de poder sortir pel meu propi peu, però no et menteixo si et dic que trobaré a faltar les nostres breus trobades».

És el comiat d’en Roc, pacient a l’Hospital de Granollers, a la Maria Dolors Sitjes, antiga sotsdirectora d’Infermeria, i des del 1997, directora del Servei d’Acompanyament Religiós i Espiritual del centre.

En temps de Covid i amb protocols espartans, aquest servei aporta «seguretat, consol i fortalesa per seguir endavant». Als malalts, però també als seus familiars, que, en el cas de l’esposa d’en Roc, ha pogut estar permanent informada gràcies a la Maria Dolors Sitjes.

La religiosa pertany a una comunitat Vedruna que continua a l’Hospital de Granollers la tasca iniciada quan Paula Delpuig, successora de santa Joaquima de Vedruna, va ser requerida per les autoritats, el 1855, a enviar a un grup de germanes que es fessin càrrec de la gestió del centre .

 

Aquesta és el text de la carta de Roc:

 

Benvolguda Germana Maria Dolors,

 

Tan sols quatre línies per deixar evidència del molt agraït que t’estic per l’acompanyament que m’has donat durant la meva estança a l’Hospital de Granollers.

Agraït en primer lloc per haver-me facilitat poder rebre el sagrament de la Unció dels Malalts. Al marge de la tranquil·litat espiritual que per mi va representar el fet de rebre’l, estic convençut que a partir d’aquell moment, va començar la milloria en el meu estat.

En segon lloc, el fet de que m’hagis pogut portar, la major part dels dies que he estat ingressat, a Jesús Sagramentat, a part de la Gràcia Santificant que m’ha aportat, m’ha donat seguretat, consol i fortalesa per poder seguir endavant en la difícil lluita que he tingut amb l’enfermetat.

I finalment, per les breus meditacions o comentaris que cada dia hem pogut compartir ja sigui sobre determinats textos de la Missa del dia o sobre altres qüestions que sorgien al moment. Elles m’han ajudat també en les meditacions que tinc per costum fer diàriament.

Estic a punt de sortir d’aquest hospital, a on he estat tractat d’una forma excel·lent tant en l’aspecte mèdic, com d’assistència personal i sentimental. També per la informació que de forma puntual li han anat donant, cada dia i en moments puntuals els doctors que m’han portat, a la meva esposa Mª Dolors.

Dono gràcies a Déu i estic molt content per poder marxar pel meu propi peu, però no et menteixo si et dic que trobaré a faltar les nostres breus trobades.

Sàpigues que em tens a la teva disposició per a qualsevol cosa que necessitis i estic segur que ens tornarem a veure.

Moltes gràcies per tot i una molt forta abraçada.

 

Units en Crist,

Roc

Fecha

marzo 10, 2021

Categoría

Proyecto SEL